Recepten

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

‘Thuis een heerlijk gerecht gemaakt met in de veiling gekochte groenten.’

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

Boerenkool stamppot

Ingrediënten
3 kg aardappelen (kruimig)
300 gr bevroren, gehakte boerenkool
1 1/2 el grove mosterd
75 gr boter
300 gr jonge kaas, grof geraspt
zout, peper en versgeraspte nootmuskaat naar smaak
1 rookworst
 

Bereiding
  1. Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in een pan in ongeveer 20 minuten gaar (ze moeten bijna uit elkaar vallen wanneer je er met een vork in prikt).
  2. Kook de boerenkool in een aparte pan gaar in ongeveer 10 minuten.
  3. Zeef het water van de aardappelen en de boerenkool.\
  4. Gebruik een stamper of een vork (is veel makkelijker met een stamper!) om de aardappelen fijn te stampen.
  5. Voeg de uitgelekte boerenkool toe, en schep het geheel door elkaar.
  6. Voeg de kaas, boter en mosterd toe, wacht even tot de boter grotendeels is gesmolten en schep weer op tot alles mooi gemengd is.
  7. Warm de rookworst op volgens de aanwijzingen op de verpakking, en breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  8. Serveer de stamppot met rookworst en eventueel een klontje boter erop.


Oude recepten

Appelcake
Bierbrood
Broccolisalade met Franse dressing
Broccolisoep
Courgette cake
Couscous salade
Gestoofde pompoen met couscous
Gevulde Speculaas / Pepernoten
Deense Gløgg
Huzarensalade 
Makkelijke ontbijtbroodjes
Pasta met cherrytomaten en ricotta
Rabarber Crumble
Snelle pasta met balletjes en erwten
Spaghetti Bolognese
Spinazietaart