Exposities

Onze vaste exposities leren u alles over de tuinderscultuur in deze regio

‘De vaste exposities zijn een leerzame aanvulling op wat we zelf hebben ervaren in de wereld van een tuinder.’

Onze vaste exposities leren u alles over de tuinderscultuur in deze regio

De Veildag
Dit is een korte, technisch vernuftige introductie van acht minuten vóór het bezoek aan de echte veiling. De Veildag is een prachtige presentatie waarin filmbeelden worden ondersteund door miniatuurtaferelen. Hier krijgt u een indruk van een werkdag van een tuinder rond het jaar 1900.

Rijk der Duizend Eilanden
Meer dan 15.000 eilanden in één oogopslag. Deze levendige presentatie geeft op verrassende wijze inzicht in de ontstaansgeschiedenis en het gebruik van dit bijzondere gebied. Baggeren, zwoegen, kloeten en ploeteren. Verwonder u over de enorme bedrijvigheid, die zich voor uw ogen afspeelt.

Leven van het Land
Alles draaide aan de Langedijk om de veilingklok, daar werd het beslist, maar wat ging er aan dit moment vooraf en wat gebeurde er daarna? Volg de spannende tocht van de tuinbouwproducten van het land tot aan de klant.

Tuinder Arie
Tuinder Arie neemt u mee over het veilingcomplex. Hij vertelt u, middels een audiotour, over alles wat u daar ziet. Waarom zijn die bruggen zo hoog? Wat is dat voor een rare schuit? Heeft u het geluid van een echte Kromhout wel eens gehoord?

Deze exposities zijn mede mogelijk gemaakt door:

          
         

   
Vereniging Vrienden van de Broeker Veiling