Proeverij

Proeverij

Proeverij
Heb je van onze proeverij genoten, of kom je binnenkort de tijdelijke expositie Ode aan de Hollandse Groenten bezoeken bij ons in het museum? Geniet na of beleef voorpret en bekijk links op deze pagina hoe Chefkok Alain en Horecamanager Marjon de zoetzure bietjes maken. Tip van chef Alain: doe de zoetzuur door je salade, serveer op een broodje gezond of gebruik als klein bijgerecht.
 
Zelf zoetzure bietjes maken?
 
Ingrediënten
• 200 gr natuur azijn 
• 150 gr water
• 100 gr suiker
• 5 gr zout
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• 1 blaadje laurier
• 30 gr verse gember
• drie bietjes
 
Bereidingswijze:
  1. Kook de bietjes met water, zout, tijm en een blaadje laurier. Zomerbietjes ongeveer 30 minuten, winterbieten ca 2,5 tot 3 uur.
  2. Maak daarnaast de zoetzuur met azijn, suiker, water, blaadje laurier, gember, rozemarijn en tijm en verwarm dat even.
  3. Snij de radijsjes in kleine stukjes en de ode ui in halve ringen. Giet de bietjes af en snij de bietjes in kleine stukjes, ongeveer net zo groot als de stukjes radijs.
  4. Marineer de radijs, rode uit en gesneden bietjes in ongeveer 24 uur in de zoetzure marinade.  
Eet smakelijk!

 
Voor de kinderen
Ook SuperKOOL om te maken voor de kleine chef-kok: onze Groene Veilingsmoothie. Vol power en heel lekker. Download en kleur het recept!