Recepten

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

‘Thuis een heerlijk gerecht gemaakt met in de veiling gekochte groenten.’

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

Banaan cake

Ingrediënten
Cake
200 gr boter
6 eieren
350 gr suiker
2 tl vanillesuiker
475 gr meel
2 tl bakpoeder
3 rijpe bananen (fijn geprakt)
1 citroen (geraspte schil en sap)

Choco laag
50 gr donkere chocolade
50 gr boter


Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de boter in een klein plannetje en laat het een beetje afkoelen.
  3. Bedek een ronde bakvorm met bakpapier (gebruik eventueel een klontje boter om de vorm eerst in te zetten, dan plakt het bakpapier beter).
  4. Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen in een kom.
  5. Giet de iets afgekoelde gesmolten boter voorzichtig bij het ei mengsel en mix door elkaar.
  6. Doe de geraspte citroen schil, het citroen sap en de geprakte bananen in een aparte kom en meng tot het een klonterig mengseltje is.
  7. Meng het banaan mengsel met het ei mengsel en mix. Voeg het meel en bakpoeder toe en mix.
  8. Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Check na 40 minuten af en toe hoe de cake eruit ziet. Als hij te bruin wordt kan je de bovenkant van de bakvorm bedekken met zilverfolie. Test of de cake gaar is met een prikker, als er geen deeg aan blijft hangen dan is de cake mooi gaar van binnen.
  9. Laat de cake in ieder geval 40 minuten afkoelen op een rooster voordat je de chocoladelaag er overheen doet.
  10. Smelt de chocolade au bain marie samen met de boter.
  11. Verdeel de chocolade over de cake en laat in ieder geval 20 minuten staan voor te gaan eten.

    !Tip! Het kan moeilijk zijn om de cocolade mooi over de cake heen te krijgen. War je eventueel kan doen is glazuur er mooi overheen te krijgen. Wat je evt kan doen is een diep bord ondersteboven neerleggen en daar overheen een stuk bakpapier te doen en daar dan bovenop de cake te zette. Nu kan je voorzichtig de chocolade vanuit het midden van de cake gieten en over de zijkanten laten druipen. Als je daar geen zin in hebt kan je ook de ring van de bakvorm erom laten zitten en dan de chocolade op de cake te gieten. Iets minder fancy, smaakt net zo lekker!


Andere recepten
Aardappel salade
Aardpeer salade
Appelcake
Bierbrood
Bietenbroodjes
Bloemkool soep
Boerenkool stamppot
Broccolisalade met Franse dressing
Broccolisoep
Crèmesoep van Schorseneren
Courgette cake
Courgette carbonara
Courgette soep
Couscous salade
Gestoofde pompoen met couscous
Gevulde Speculaas / Pepernoten
Deense Gløgg
Huzarensalade 
Makkelijke ontbijtbroodjes
Ovengebakken pastinaak met rode ui
Pasta met cherrytomaten en ricotta
Pasta met rode biet peer en geitenkaas
Pepernoten
Pepernotenfudge
Pesto Pasta
Pizza broodjes
Pompoensoep met broodjes
Rabarber Crumble
Snelle pasta met balletjes en erwten
Spaanse omelet med aardappel, chorizo en uienringen
Spaghetti Bolognese
Spinazietaart
Uiensoep met mozarella broodjes
Vlierbloesem limonade
Zoete aardappel met feta en spinazie
Zoetzure rode kool