Recepten

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

‘Thuis een heerlijk gerecht gemaakt met in de veiling gekochte groenten.’

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

Pompoen soep met broodjes

Ingrediënten

Pompoen soep
2 rode uien 
2 stengels bleekselderij 
2 wortels 
4 teentjes knoflook 
4 el olijfolie 
16 verse blaadjes salie 
Verse rozemarijn van 2 steeltjes (3 steeltjes als het gedroogde rozemarijn is) 
1/2 tl gedroogde chili vlokken 
1 kg pompoen 
1 l water 
l dl vloeibare kippenbouillon 
zout en peper 

Broodjes
1 ciabatta brood 
olijfolie 
ca. 200g Parmezaanse kaas of goede oude Hollandse kaas 

 

Bereiding

Pompoen soep
  1. Pel de uien, schil de wortels en snij deze en de bleekselderij en knoflook in grove stukken.
  2. Giet een ruime scheut olijfolie in een grote pan, draai het vuur midden/hoog. Voeg wanneer de olie warm is de blaadjes salie toe en laat ze even 'frituren' tot ze donkergroen en knapperig zijn (ongeveer een halve minuut). Draai het vuur lager, vis de blaadjes salie uit de pan met een lepel en leg ze op een stuk keukenrol om uit te lekken.
  3. Voeg de grof gehakte groenten (uien, wortels, bleekselderij, knoflook) toe aan de olie in de grote pan samen met de rozemarijn en de chili en draai het vuur wat hoger. Roer het geheel regelmatig om totdat de uien blank worden en de worteltjes wat beginnen te kleuren.
  4. Snij ondertussen de schil van de pompoen. Halveer deze, verwijder de dradige kern en de pitten en snij het vlees in blokjes.
  5. Voeg de blokjes pompoen, het water en de vloeibare bouillon toe aan de groenten in de pan en laat de soep zo'n 30 minuten zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de broodjes.
  6. De soep kan van het vuur af wanneer de pompoen blokjes gaar zijn, dus bijna uit elkaar vallen wanneer je er met een vork in prikt.
  7. Maak de soep egaal door hem in de blender te doen of gebruik een staafmixer.
  8. Breng de soep eventueel op smaak met meer bouillon, zout en peper en serveer met de knapperige salie blaadjes er overheen en samen met de broodjes.
Broodjes
  1. Rasp de kaas op de fijne kant van een kaasschaaf en verspreid deze over een bord.
  2. Snij het ciabatta brood in plakken en gebruik een keuken kwast om beide zijden in te smeren met olijfolie.
  3. Duw beide zijden van het brood stevig in de geraspte kaas. Bak de broodjes in een koekenpan met anti aanbaklaag op een laag vuurtje. Wanneer de kant van de plak die naar beneden ligt kleur begint te krijgen draai je de plakken om totdat het brood mooi knapperig is geworden.


Oude recepten

Appelcake
Bierbrood
Boerenkool stamppot
Broccolisalade met Franse dressing
Broccolisoep
Courgette cake
Couscous salade
Gestoofde pompoen met couscous
Gevulde Speculaas / Pepernoten
Deense Gløgg
Huzarensalade 
Makkelijke ontbijtbroodjes
Pasta met cherrytomaten en ricotta
Rabarber Crumble
Snelle pasta met balletjes en erwten
Spaanse omelet med aardappel, chorizo en uienringen
Spaghetti Bolognese
Spinazietaart
Uiensoep met mozarella broodjes
Vlierbloesem limonade