Recepten

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

‘Thuis een heerlijk gerecht gemaakt met in de veiling gekochte groenten.’

De lekkerste recepten met eerlijke ingrediënten

Pasta met rode biet, peer en geitenkaas

Ingrediënten
1 Conference peer
250 gr rode bieten
220 gr pasta (bijvoorbeeld penne)
2 Knoflooktenen
200 gr champignons
40 gr rucola
75 g geitenkaas
20 g walnoten
1 el zwarte balsamicoazijn
2 el olijfolie
Peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet, maar bewaar 2 el per persoon van het kookvocht voor later.
  3. Snij de peer en rode biet in dunne schijfjes.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de schijfjes peer en biet hierover.
  5. Besprenkel de schijfjes met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven.
  6. Schep de schijfjes halverwege de baktijd voorzichtig om.
  7. Pers ondertussen de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes.
  8. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de knoflook ongeveer 1 tot 2 minuten. Roer regelmatig het geheel om.
  9. Voeg de champignons toe en bak alles nog 4 tot 5 minuten samen. Voeg de pasta het bewaarde kookvocht toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verhit alles nog 1 minuut.
  10. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de pasta en garneer met de walnoten.
 


Andere recepten

Aardpeer salade
Appelcake
Bierbrood
Bloemkool soep
Boerenkool stamppot
Broccolisalade met Franse dressing
Broccolisoep
Crèmesoep van Schorseneren
Courgette cake
Couscous salade
Gestoofde pompoen met couscous
Gevulde Speculaas / Pepernoten
Deense Gløgg
Huzarensalade 
Makkelijke ontbijtbroodjes
Pasta met cherrytomaten en ricotta
Pepernoten
Pompoensoep met broodjes
Rabarber Crumble
Snelle pasta met balletjes en erwten
Spaanse omelet med aardappel, chorizo en uienringen
Spaghetti Bolognese
Spinazietaart
Uiensoep met mozarella broodjes
Vlierbloesem limonade