Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid BroekerVeiling

Doen en beleven staan voorop bij Museum BroekerVeiling. Dat ervaren ook minder valide bezoekers van het ontdekmuseum. Want Museum BroekerVeiling beleef je samen. Een dagje weg voor het hele gezin dus. Zit je in een rolstoel of wil je de kinderwagen, buggy of rollator meenemen? Geen probleem. BroekerVeiling is goed toegankelijk.
 
Rolstoelgebruikers
Varen of meedoen aan de veiling, dat kan bij Museum BroekerVeiling ook gewoon in je rolstoel. De overdekte rondvaartboot heeft een lift en is toegankelijk voor 6 rolstoelgebruikers. Vanuit de rolstoel meedoen met de veiling? In het afmijnlokaal is ruimte voor 8 rolstoelen, zodat je vanuit je rolstoel zo op de knop kunt drukken. Pas op, straks koop je 65 kilo aardappelen! 

Rolstoelroute
De Broekerveiling is ruim een eeuw oud. Dat zie je ook aan de drempels en verhogingen. Speciaal voor rolstoelgebruikers heeft het museum een rolstoelroute naar het veilinggebouw. Via die route heb je geen hinder van de ruim honderd jaar oude drempels en verhogingen. De route gaat door de museumtuin en over lange loopsteigers.

Toiletten 
Er zijn 3 toiletten voor onze minder valide bezoekers in het museum. In het entreegebouw ‘De Toekomst’ vind je er 2, in museumgebouw ‘Het Verleden’ vind je er ook 1.