Nieuws

Nieuws uit het KOOLste museum van Nederland

Nieuws uit het KOOLste museum van Nederland

Rijk der Duizend Eilanden op Eurovisie Songfestival 2021
Het zal niet veel mensen zijn ontgaan dat het Eurovisie Songfestival in 2020 en in 2021 in Nederland georganiseerd werd. Maar wat heeft dit nu met Museum BroekerVeiling te maken? Het naastgelegen Rijk der Duizend Eilanden werd uit 750 inzendingen met de mooiste plekjes in Nederland uitgekozen als plek waar één van de 41 introductiefilmpjes werden geschoten voor elk van de aan de Eurovisie deelnemende landen. Een hele dag duurde het, voordat het materiaal voor het 40 secondes durende filmpje erop stond. Benieuwd wat het eindresultaat is geworden? Kijk dan naar de uitzending van het Eurovisie op dinsdag 18 mei, en in bijzonder naar deelnemer Kroatië.
Lees verder

‚Äč
Museum BroekerVeiling één van de vijf meest kindvriendelijke musea van Nederland!

Dit jaar is Museum BroekerVeiling weer uitgeroepen tot Kidsproof Museum. Met een rapportcijfer 9 behoort het museum elfs tot de vijf meest kindervriendelijke museu van heel Nederland. In totaal zijn er 65 musea beloond met de benoeming tot Kidsproof Museum 2022. Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich een jaar lang Kidsproof Museum van Nederland noemen, zij kregen namelijk het hoogste rapportcijfer.
Lees verder

Spider-Man in Broek op Langedijk
Degenen die hem al hebben gezien weten het al, en degenen die het niet hebben gezien, we zullen geen spoilers geven over de film! In de nieuwe Spider-Man film Far from Home
beland Peter Parker een paar korte scènes in Nederland. Waar in Nederland? In het prachtige Broek op Langedijk! Te kort om ons in Museum BroekerVeiling op te zoeken, maar toch wel even het noemen waard! Lees meer in het artikel van het NRC.