Evenementen

Evenement

‘Breien voor de Voedselbank, smid en klederdracht’

Dagelijks tijdens de Warme Winterdagen


Breien voor de Voedselbank
Deze editie van de Warme Winterdagen gaan we mutsen en sjaals breien voor de Voedselbank! Op die manier willen we gezinnen die het wat minder breed hebben ook een warme winter bezorgen. Helpen jullie mee? Schuif gezellig aan als je al kan breien, als je niet kan breien dan leren onze vrijwilligers in Westfries kostuum je dat graag! Alle mutsen en sjaals die we tijdens de Warme Winterdagen breien worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Wanneer: elke dag tijdens de Warme Winterdagen
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Entree: museum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd. Leren breien en mee breien is gratis. Heb je leren breien bij ons en wil je liever je werkje mee naar huis nemen? Onze vrijwilligers zetten het voor je op draad en geven je een bol wol mee.


Smederij 
Wist je dat er op het terrein van Museum BroekerVeiling een werkende smederij staat? Tijdens de Warme Winterdagen is de smid bijna elke dag aanwezig en demonstreert zijn ambacht. Fascinerend om te zien hoe hij ijzer verhit tot het roodgloeiend is en er dan iets van maakt, wat zou het worden? Kom maar snel kijken!

Wanneer: elke dag tijdens de Warme Winterdagen
Tijd: vanaf 11.30 uur
Entreemuseum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd. Dames en heren in Westfries Kostuum
Wat voor kleding hadden de mensen uit grootmoeders tijd aan? Dagelijks tijdens de Warme Winterdagen lopen er dames en heren van de Vereniging Behoud Westfries Kostuum in het museum rond. Vraag ze gerust naar wat ze allemaal aanhadden, en hoe alles heet!

Wanneer: elke dag tijdens de Warme Winterdagen
Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur
Entreemuseum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd. 

Terug naar het overzicht