Evenementen

Nieuwsitem

‘Kunstroute Langedijk’

Zondag 4 en maandag 5 juni

In het Pinksterweekend zondag 4 en maandag 5 juni doet Broek op Langedijk voor het eerst mee met de kunstroute. Van 12.00 tot 17.00 kan men op deze dagen bij meer dan 80 kunstenaars en vijf vaste locaties komen kijken naar kunst. Ook Museum BroekerVeiling maakt deel uit van de kunstroute.

Verspreid over heel Langedijk zijn diverse kunstdisciplines te zien waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, installaties, glaskunst, zang en literatuur.
Op de Facebookpagina, www.facebook.com/kunstroutelangedijk is meer te lezen over de kunstroute en deelnemende locaties.
 

Kunstenaars

José de Visser
Bij Museum BroekerVeiling is onder andere werk van glaskunstenaar José de Visser te bewonderen. José de Visser (1958) vond de schittering in glas altijd al mooi en was al lang van plan “iets met glas te gaan doen”. Na een bezoek aan de Sagrada Familia in Barcelona in 2006 ging ze haar droom achterna. Ze begon met glas in lood, daarna legde ze zich toe op fusen, het smelten van glas. Stukken gekleurd glas worden aan elkaar gesmolten tot kleurige objecten.

De onovertroffen kleuren van glas in licht blijven haar boeien en laten haar mijmeren.

Jessica Frans
Al jaren is Jessica Frans aan het tekenen en schilderen met soms een verhaaltje erbij. 
Enthousiast geworden door een cursus botanisch tekenen en schilderen bij Margriet Honingh, is Jessica Frans zich meer gaan verdiepen in de botanische kunst. Met eindeloos geduld een perfecte weergave nastreven, geeft veel voldoening. Al wordt het nooit zo perfect als de natuur het zelf  maakt! 

 

 

Terug naar het overzicht