Evenementen

Evenement

‘Lente Feest’

Kom de lente vieren bij ons in het museum!

Op zaterdag 25 maart vanaf 12.00 uur viert Museum BroekerVeiling het begin van de lente tijdens het Lente Feest!
Seizoenen hadden vroeger veel meer invloed op ons dagelijkse leven. Je leefde met de seizoenen, en dat was al helemaal het geval voor een tuinder. Omdat tuinbouw bij Museum BroekerVeiling centraal staat, willen wij het begin van de seizoenen vieren. Op zaterdag 25 maart houden we bij Museum BroekerVeiling een Lente Feest om het begin van het lente seizoen in te luiden. Komen jullie deze dag ook een kijkje nemen?

Er zijn deze dag tal van activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud waarbij de lente centraal staat. Zo kunnen kinderen van 13.00 tot 16.00 uur onder andere zaaibakjes vouwen, stokjes en stenen maken om zaaigoed te markeren in de tuin en zaadjes planten om mee te nemen naar huis.  

Noeste mannen en vrouwen gezocht
Tijdens het voorjaar moesten de akkers weer klaar worden gemaakt voor de komende zaaitijd. We nodigen dan ook noeste mannen en vrouwen uit - (s)pittige types - voor een superKOOLe wedstrijd omspitten. Onder deskundig oog van onze tuinders kunnen deelnemers om 12.00 uur en om 14.00 uur strijden voor een leuke prijs! Er wordt onder andere gelet op de lijnkwaliteit, de diepte en hoe vlak de aarde weer is na het omspitten, ‘hoe of de akker dr bai loid’ zeg maar. Onlangs zijn de restauratiewerkzaamheden aan een tweewielige tractor voltooid. Onze tuinders geven deze middag een demonstratie van de tractor op de akker.

Van eigen bodem
Tijdens de veiling hebben wij deze dag een speciale lente-toevoeging, namelijk superKOOLe kratten met seizoensgroenten van De Streekmolen, allemaal van Nederlandse bodem! Onze diereneilandjes worden voor het komende seizoen flink onder handen genomen en we hopen dat ze op 25 maart al gereed zijn. Tenslotte kan je in het restaurant komen genieten van een speciaal lente broodje.

Uiteraard vaart onze rondvaartboot deze dag ook. Ga samen met de kapitein eens kijken hoe de akkers in het Rijk der Duizend Eilanden erbij liggen zo aan het begin van de lente!

Tijdens het Lente Feest varen en veilen we zoals gewoonlijk. Voor toegang tot het museum gelden de normale entreeprijzen.

Aanvang: 12.00 tot 16.00 uur (12.00 uur en 14.00 uur een spitwedstrijd)
Wanneer: zaterdag 25 maart
Entree: museum entree. Museumkaart wordt geaccepteerd.
Knutselen:  €1,50 per kind
Keurtocht: €1,- per kind
 

Terug naar het overzicht