Evenementen

Evenement

‘Open Monumentendag’

Open monumenten dag

Zaterdag 11 september 2021 belooft een prachtige dag te worden. Een dag waarop de historie van Langedijk in het zonnetje wordt gezet. Een gezins- fietspuzzelrit langs rijks- én gemeentelijke monumenten staat op het programma, waarbij een verrassende combi wordt gemaakt met de Langedijker Streekmarkt.

Voor 2021 is het thema Inclusie en hanteren wij de slogan ‘Mijn monument is jouw monument‘. Een vrije vertaling van Mi casa es su casa, waarbij gastvrijheid en openheid centraal staan! Start de dag met één van de extra activiteiten, waarvoor gereserveerd moet worden. Lees er alles over in de folder!  Ook zijn in het museum BroekerVeiling de afmijnzaal en lighallen te bezichtigen aangezien dit rijksmonumenten zijn. 

Workshop Dichten

Dichtworkshop op 11 september in Museum Broekerveiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk, van 11:00 uur tot 12:00 uur. Onder leiding van dorpsdichter Ben Wansink.
Er zijn ondertussen al heel wat Langedijkers die Ben Wansink kennen. Met name zijn columns in het Langedijker Weekblad worden veel gelezen. Maar hij doet veel meer dan dat: vorig en volgend jaar is hij de dorpsdichter en verspreid over de dorpen van Langedijk staan zes gedichtenborden van zijn hand. Zijn oeuvre telt inmiddels, naast drie gedichtenbundels, ook vier jeugdboeken.

Daarnaast maakt hij illustraties die met name in zijn kinderboeken een ondersteunende rol spelen. Vermeldenswaard is dat veel van zijn werk ten goede komt aan een goed doel. Zo ondersteunt hij, vaak samen met Lief Langedijk, organisaties die hulp nodig hebben. “Ik weet zeker dat creativiteit de grootste drijfveer van ons mensen is om deze wereld te veranderen en hopelijk te verbeteren. Iedereen heeft zijn of haar talent en ik wens dat een ieder die ook (mag) gebruiken om die verbeterde veranderingen te bewerkstelligen!”
Met name in zijn onderwijstijd stond het ontdekken en gebruiken van ieders talent centraal. “Natuurlijk heeft ieder mens een bepaalde basiskennis nodig, maar daarnaast een eigen invulling geven aan je mogelijkheden vind ik net zo, misschien wel meer, belangrijk! Op mijn eigen manier probeer ik daar mijn invulling aan te geven.”

Terug naar het overzicht