Evenementen

Evenement

‘Zonnige Zomerdagen’

21 juli t/m 2 september

In Museum BroekerVeiling vieren we de zomer! Tijdens de Zonnige Zomerdagen – in juli en augustus - organiseren SuperKOOLe activiteiten. Een echte aanvulling op de leuke museumonderdelen varen en veilen.

Authentieke Doorvaarveiling
Je kunt altijd al beleven hoe de veiling er vroeger aan toeging. Tijdens de Zonnige Zomerdagen is de Authentieke Doorvaarveiling nog nét iets echter. Neem samen met de handelaren van vroeger plaats in de veilingbanken en voel de spanning stijgen. Handelaren en tuinders in kleding van vroeger laten je precies zien hoe het er aan toe ging. 

Gerechten van Toen
Wentelteefjes en broeder met stroop. Tijdens de Zonnige Zomerdagen kan je komen proeven van gerechten van vroeger. Bij mooi weer koken onze vrijwilligers in de prachtige boomgaard, bij minder mooi weer in onze historische lighallen. Wel op tijd zijn, anders vind je de hond in de pot! 

Historische modeshow
Een harseklap, stikkebuul, zwem- en trouwkleding, alles komt voorbij tijdens de modeshow. Neem plaats, kijk, luister naar de presentatie in Westfries en geniet van de kleding van vroeger. 

Kloet kampioenschappen en clinic
Iedereen kon Kloeten in onze streek. Van jongs af aan leerde je een schuit over het water te bewegen. Tijdens de Kloetkampioenschappen kijk je vanaf het terras hoe onze deelnemers het er vanaf brengen. Aansluitend kan je het zelf proberen tijdens de Clinic. Deze zomer vinden zowel de Langedijker als de Nederlandse kampioenschappen plaats.

Tijdens de Zonnige Zomerdagen is er genoeg te beleven. Naast het reguliere museumprogramma met varen en veilingen vindt er elke woensdag in juli en augustus een kindermiddag plaats. Voor de data van de activiteiten kijk je op onze evenementen pagina.

Terug naar het overzicht