Onderwijs

Leer meer over het leven en werk van tuinders, handelaren en schippers

‘De kinderen hebben genoten van het museum. Erg leuk en leerzaam!’

Leer meer over het leven en werk van tuinders, handelaren en schippers

Museum BroekerVeiling en onderwijs

Met je klas naar Museum BroekerVeiling
Project op school of gewoon op zoek naar een leuke locatie voor een SuperKOOL schoolreisje? Kom naar Museum BroekerVeiling!
 
Begeleiding
De klas wordt ontvangen door ervaren educatiemedewerkers. Zij verzorgen een goede introductie op de onderwerpen het Rijk der Duizend Eilanden en de Broeker Veiling. Zij begeleiden de groep gedurende het museumbezoek.

Onderbouw
Vroeger keurde de keurmeester de groenten bij de Broeker Veiling. 
Nu mag jezelf van alles keuren in het museum. Lukt het jou om in het veilinglokaal de wijzer van de veilingklok stil te zetten op het juiste moment?

Bovenbouw
Tuinder Arie neemt je mee over het veilingcomplex. Hij vertelt, middels een audiotour, over alles wat je daar kunt zien en stelt vragen waardoor je slim leert handelen. En dat kun je goed gebruiken als je straks zelf in de veilingbanken zit.

Combinatie bezoek
Een bezoek aan het museum is goed te combineren met een bezoek aan: Linnaeushof, speelpark de Swaan of dierenpark Van Blanckendaell. Wij bieden diverse arrangementen.

Museum BroekerVeiling in de klas
Ter voorbereiding op het museumbezoek: een themales in de klas door onze educatiemedewerker. Mogelijke onderwerpen: varen, huishouden, de tuinder, werkkleding, kool, Langedijker Eersteling, verkaveling. Wij kunnen inspelen op uw wensen.

In onze handout staat een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden bij Museum BroekerVeiling. Neem voor meer vragen gerust contact met ons op, we denken graag met u mee!