Trouwen

Huwelijk op een historische trouwlocatie

‘Wij zijn hier letterlijk in het huwelijksbootje gestapt!’

Huwelijk op een historische trouwlocatie

Museum BroekerVeiling: historische trouwlocatie

Sluit uw huwelijk in de oudste groenteveiling ter wereld: de Broeker Veiling. In het afmijnlokaal van het museum worden huwelijken voltrokken. Deze veilingzaal uit 1912 ademt de sfeer van toen, met zijn eenvoudige houten bankjes en de Jugendstilelementen. De veilingklok uit 1903 vormt als topstuk het schitterende decor voor een geslaagde plechtigheid. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand spreekt het aanstaande echtpaar toe vanaf de plaats waar zich normaal gesproken de veilingmeester bevindt. Het bruidspaar wordt binnengevaren op een houten tuinderschuit. Veel letterlijker kan het huwelijksbootje niet worden uitgebeeld! Het veilinglokaal is uniek in zijn soort en daarom de meest originele locatie die denkbaar is.

Mogelijkheden
Aansluitend aan de huwelijksvoltrekking met de gasten een rondvaart maken, genietend van een glas champagne? Receptie houden in de historische lighallen van het museum? Trouwfoto's maken in onze sfeervolle boomgaard? Bij ons in het museum zijn er veel manieren om jullie dag nog specialer en gezelliger te maken. Neem gerust contact op met ons en laat je inspireren!
 
De trouwceremonie
Op een bootje wordt de bruid binnengevaren in de oudste doorvaarveiling ter wereld, langs tot 200 bruiloftsgasten. Een bijzondere manier om in het huwelijk te treden!
 
Voor het huwen belt u met de gemeente Langedijk: 0226-33 44 33, afdeling Burgerzaken.
Daar heeft men inzicht in de mogelijke tijden en de kosten. Het tijdstip is onder meer afhankelijk van de beschikbaarheid van een ambtenaar van de burgerlijke stand. Even een kijkje komen nemen naar de trouwlocatie? Dat kan natuurlijk! 

Horeca bij de bruiloft
Uw diner, receptie en feest kunnen moeiteloos plaatsvinden in Museum BroekerVeiling. Het restaurant kan tot 250 personen herbergen.
Voor de horecafaciliteiten (feest, diner, receptie, champagne) belt u met het museum: 0226-313807 of stuur een mailtje naar horeca@broekerveiling.nl.
Deze firma verzorgt de horeca in het museum.

Fotolocatie en fotograaf
Het museum is en het buitenterrein is zeer geschikt als fotolocatie. Bij zowel blauwe lucht als regenweer kan je bij Museum BroekerVeiling terecht om onvergetelijke, sfeervolle trouwfoto's te maken. Neem van tevoren graag contact op met het museum om te laten weten dat jullie komen.
Bent u nog opzoek naar een goede fotograaf om deze bijzondere dag vast te leggen? Neem dan gerust contact op met Daniël Vos Fotografie: 06-12 41 08 43.