Onderwijs

Leer meer over het leven en werk van tuinders, handelaren en schippers

‘De kinderen hebben genoten van het museum. Erg leuk en leerzaam!’

Leer meer over het leven en werk van tuinders, handelaren en schippers

Museum BroekerVeiling en onderwijs

Met je klas naar Museum BroekerVeiling

- Wil je met de klas op ontdekkingstocht in ons PROEFLAB vol verrassende experimenten voor Gronderzoekers en Etenschappers?
- Heb je een bijzonder project op school dat aansluit bij ’t museum?
- Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een SuperKOOL schoolreisje?Kom naar Museum BroekerVeiling!
 

Begeleiding
De klas wordt ontvangen door ervaren educatiemedewerkers die de groep begeleiden gedurende het museumbezoek.

Onderbouw
Vroeger keurde de keurmeester de groenten bij de Broeker Veiling.
Nu mag je zelf van alles keuren in het museum. Lukt het jou om in het veilinglokaal de wijzer van de veilingklok stil te zetten op het juiste moment?

Bovenbouw
Tuinder Arie neemt je mee over het veilingcomplex. Hij vertelt, middels een audiotour, over alles wat je daar kunt zien en stelt vragen waardoor je slim leert handelen. En dat kun je goed gebruiken als je straks zelf in de veilingbanken zit.

Combinatie bezoek
Een bezoek aan het museum is goed te combineren met een bezoek aan: Linnaeushof, Speelpark de Swaan of Dierenpark Van Blanckendaell. Wij bieden diverse arrangementen.

Museum BroekerVeiling in de klas
Ter voorbereiding op het museumbezoek: een themales in de klas door onze educatiemedewerker. Mogelijke onderwerpen: varen, huishouden, de tuinder, werkkleding, kool, Langedijker Eersteling, verkaveling. Wij kunnen inspelen op jullie wensen.

In onze handout staat een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden bij Museum BroekerVeiling. Neem voor meer vragen gerust contact met ons op, we denken graag met jullie mee!

Het PROEFLAB 

Kom je ons POP-UP PROEFLAB bezoeken? Vanaf oktober 2022 heeft het museum een echt PROEFLAB vol verrassende experimenten voor Gronderzoekers en Etenschappers. We openen ons POP-UP PROEFLAB in de kinderboekenweek en je kunt daar met je klas GRATIS bij zijn.