Rondvaart

Rondvaart

‘Klinkt als een exotische vakantiebestemming, maar niets is minder waar.’

Rondvaart

Moerassig, onherbergzaam gebied. Guur, nat en koud. Honderden jaren graven, ploeteren en baggeren gingen er aan vooraf om groenten te kunnen verbouwen op zeer vruchtbare akkers. Dit land was alleen bereikbaar per schuit. Voortbewogen met een kloet voer een tuinder door weer en wind naar zijn akker om hier met blote handen de grond te bewerken, groenten te zaaien en te oogsten. 
Het Rijk der Duizend Eilanden is het land van sterke mannen. De tuinder, de molenaar, de sluiswachter, de handelaar, de scheepstimmerman en de schipper. Het vak leerde je van vader op zoon. Generatie op generatie. Eeuw na eeuw. 
Vandaag de dag zijn alle sporen uit het verleden nog zichtbaar en nemen wij u mee op een aangename vaartocht door het laatst overgebleven deel van het Rijk der Duizend Eilanden.

Rondvaartboot
Tijdens uw museumbezoek neemt de schipper u mee in de rondvaartboot. Bij mooi weer een open boot en bij koud weer een gesloten, verwarmde boot. Hij vertelt u over dit bijzondere gebied.

Op welke tijden varen wij?
Tijdens de reguliere openingstijden van het museum zijn er zowel vaarten als veilingen. Alleen tijdens het Pakhuis van Sinterklaas worden er geen reguliere veilingen gehouden. De tijden waarop wij varen en veilen worden ingepland op de dag zelf, en zijn daardoor niet vast. Wanneer u op bezoek komt delen wij u in op de eerstvolgende veiling en vaart waar een plekje beschikbaar is.

Fluisterschuit
U kunt een fluisterschuit huren en zelf door het prachtige waterrijke gebied achter Museum BroekerVeiling varen. Een unieke beleving. Er ligt veel historie aan de waterkant van Langedijk, maar deze is niet meer altijd even goed zichtbaar. Via de app Izi.travel ziet u tijdens het varen foto’s uit de tijd waarin het gebied nog volop gebruikt werd voor de tuinbouw en krijgt u meer achtergrondinformatie over wat u ziet. Gebruikmaken van deze gratis app is simpel, download de app Izi.travel in de App Store of Play Store en volg de aanwijzingen.