(Zelf)Varen

Rondvaart

‘Klinkt als een exotische vakantiebestemming, maar niets is minder waar.’

Rondvaart

Varen

Museum BroekerVeiling is omgeven door vruchtbare akkers. ‘Rijk der Duizend Eilanden’ heet het. Tijdens een boottocht snap je deze naam. Kleine vruchtbare eilandjes. Ruim 15.000 waren het. Stuk voor stuk door mensenhanden gegraven. Eeuwenlang zaaiden en oogsten sterke mannen in weer en wind hier hun groenten. Stap in de rondvaartboot of huur zelf een vaartuig en ga varen in dit bijzondere gebied van Noord-Holland.  

BroekerVeiling rondvaart
Een rondvaart in Noord-Holland maak je natuurlijk langs de vruchtbare akkers bij Museum BroekerVeiling. Tijdens een rondvaart ontdek je het overgebleven deel van Rijk der Duizend eilanden. De schipper vertelt je tijdens de boottocht alles over dit bijzondere gebied. 

Open en gesloten rondvaartboot
Goed om te weten: Tot 1 april 2023 is de dichte rondvaartboot uit de roulatie. Het museum laat de rondvaartboot restaureren en elektrificeren. Vanaf 1 april kan er met een stille en schone rondvaartboot door het Duizendeilanden-gebied worden gevaren.
Tot die tijd wordt er gevaren met een open rondvaartboot. Dit betekent winterjassen aan! En als er echt niet kan worden gevaren krijg je uiteraard korting op de entreeprijs!

Tijdstippen en prijzen boottochten
Voor de rondvaart hoef je niet apart te betalen. Het is bij de entreeprijs inbegrepen. Vraag bij aankomst hoe laat je aan boord kan. 

ZelfVaren
Een fluisterboot of akkerschuit huren om zelf een vaartocht te maken, ook dat kan bij Museum BroekerVeiling. Of stroop je mouwen op, pak een peddel en huur een kano. Sta je liever? Ga SUPpen. SUP staat voor Stand up Paddle. Op een grote surfplank peddel staand door het Rijk der Duizend Eilanden. Een actieve belevenis in een prachtige omgeving. Reserveren doe je makkelijk zelf via zelfvaren.nl

Broek op Langedijk biedt een prachtige omgeving om te varen. De waterkant van Langedijk heeft een rijke historie. Helaas zie je die niet altijd even goed meer. Gebruik daarom tijdens je boottocht de app Izi.travel. Je ziet foto’s uit de tijd waarin het gebied volop werd gebruikt voor de tuinbouw. Ook krijg je achtergrondinformatie over de omgeving. Een handige app voor als je zelf een boot huurt en de omgeving verkent. 

Vissen
Een hengel werpen in het visrijke Rijk der Duizend Eilanden? Ook daarvoor zijn onze fluisterboten geschikt. In het water rondom de Noorderplas worden vooral snoeken gevangen, en natuurlijk is via de sluis het Alkmaarse Kanaal ook prima te bereiken voor dieper water. Kom het zelf maar eens proberen!

Meer waterplezier
Liever zelf een boot huren? Huur een overdekte of open rondvaartboot mét schipper. In de boot passen maximaal 65 personen. Prijzen: € 225,- per uur; ieder half uur extra € 55,-.