Veilen

Druk niet te snel, want drukken is kopen!

‘Gefeliciteerd! U heeft zojuist twee duizend kilo aardappels gekocht.’

Druk niet te snel, want drukken is kopen!

Groenteveiling

Museum BroekerVeiling is de oudste groenteveiling ter wereld en voor museumbezoekers is de veiling nog steeds in gebruik. Dagelijks worden hier echte seizoensgroenten geveild. En jij mag mee bieden. Een echt doe- en beleefmuseum dus! 
 
Dagje uit naar veiling
Neem plaats in de veilingbanken, zie de schuiten met aardappelen, bloemkolen en sperziebonen het veilinghuis in varen en bied mee. Misschien koop jij straks wel 65 kilo aardappelen! Bied niet te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat, dan heb je niets. Ontdek of jij de perfecte timing hebt.
 
Veiling Noord-Holland
Museum BroekerVeiling is een museum in een prachtige historische setting. Een veilinghuis op water in de stijl van de late Jugendstil met prachtige details. Zelfs de originele veilingklok uit 1903 is er nog. 'Een gebouw dat met niets anders te vergelijken is, uniek voor Nederland en ver daarbuiten', vertelt de conservator. Maar volgens de keurmeester van toen 'Gewoon een houten hok, waarin geld verdient moet worden.' De BroekerVeiling was van 1912 tot 1973 samen met een aantal andere veilingen het hart van de tuinbouwcultuur in Noord-Holland.
 
Tijdstippen veilingen
Dagelijks zijn er verschillende veilingen. Je hoeft niet te reserveren. Vraag bij de entree hoe laat de eerstvolgende veiling met beschikbare plekken is. Meld je aan en kom op het afgesproken tijdstip naar het veilinggebouw. Ga zitten in de veilingbanken en bied mee!