Veiling

Druk niet te snel, want drukken is kopen!

‘Gefeliciteerd! U heeft zojuist twee duizend kilo aardappels gekocht.’

Druk niet te snel, want drukken is kopen!

De Broeker Veiling is de eerste en de laatste groentendoorvaarveiling ter wereld. Op deze historische plek is in het jaar 1887 het veilen van groenten per afslag ontstaan. 
Van 1912 tot 1973 was dit veilinggebouw het economische hart van de tuinbouwcultuur in deze regio. Een gebouw op het water, met vele interessante details, een vooruitstrevende bouwstijl in laat Jugendstil en met de originele veilingklok uit het jaar 1903. 'Een gebouw dat met niets anders te vergelijken is, uniek voor Nederland en ver daarbuiten.', aldus de conservator. Maar volgens de keurmeester van toen 'Gewoon een houten hok, waarin geld verdient moet worden.'

Zelf veilen
Neem plaats in de authentieke veilingbanken. De prijs bepaalt u zelf via de veilingklok. Drukt u te vroeg, betaalt u te veel. Drukt u te laat dan heeft u niets. Een vrolijke, spannende belevenis voor jong en oud. Maar pas op, want voor u het weet gaat u straks naar huis met twee duizend kilo piepers!

Op welke tijden veilen wij?
Tijdens de reguliere openingstijden van het museum zijn er zowel vaarten als veilingen. Alleen tijdens het Pakhuis van Sinterklaas worden er geen reguliere veilingen gehouden. De tijden waarop wij varen en veilen worden ingepland op de dag zelf, en zijn daardoor niet vast. Wanneer u op bezoek komt delen wij u in op de eerstvolgende veiling en vaart waar een plekje beschikbaar is.