BEZOEK

De Broekerveiling

Bezoek de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld!

Het museum is een prachtig Rijksmonument waar nostalgie en historie samenkomen. Absoluut de moeite waard!

Proeflab

Expo Leve de Sloot

Virtuele tour

Toegankelijkheid

Openingstijden

Entreeprijzen

En mat nog meer

Verdere informatie

Over Museum Broekerveiling

Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste groentedoorvaarveiling ter wereld. Hier is het veilen bij afslag ontstaan. Dit was in 1887. Bijzonder: deze manier van veilen wordt nu bij alle grote veilingen toegepast. Duik in de geschiedenis en beleef bij binnen- en buitenmuseum BroekerVeiling hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep. Kom naar het leukste museum van Nederland!

Doe- en beleefmuseum

Doen en beleven staan voorop bij museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je door over het museum terrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour.

Het programma neemt in totaal circa 3 uur in beslag:
De demonstratieveiling: in dit uur krijg je alles te weten over hoe men vroeger veilde, en kan je ook zelf een bod doen op verschillende groente en fruit!
De rondvaart: in een uur maak je een boottocht door het Rijk der Duizend Eilanden en hoor je van de schipper het verhaal van de hoe de tuinders vroeger op de verschillende akkers werkten.
De rondleiding: in een uur kun je gratis met de audiotour door het museum en het buitenterrein. Tegen betaling kun je vooraf ook een rondleiding met een gids reserveren. Kosten € 25.

Uiteraard is er vooraf, tussendoor of aan het eind van het programma ruimte voor een kop koffie met huisgemaakte taart, lunch of borrel in het restaurant.
Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid het Rijk der Duizend EIlanden te ontdekken door een bootje, kano of sup te huren! Kijk voor alle mogelijkheden op www.zelfvaren.nl

Wilt u in de buurt overnachten, kijk dan eens op www.ontdekdijkenwaard.nl