ZELF VAREN

Lekker varen door het trage Noord-Hollandse landschap!

Huur een sloep, fluisterboot, kano of SUP!

'Wat heerlijk om met een fluisterbootje door het Rijk der Duizend Eilanden te varen'

Varen

Museum BroekerVeiling is omgeven door vruchtbare akkers. ‘Rijk der Duizend Eilanden’ heet het. Tijdens een boottocht snap je deze naam. Kleine vruchtbare eilandjes. Ruim 15.000 waren het. Stuk voor stuk door mensenhanden gegraven. Eeuwenlang zaaiden en oogsten sterke mannen in weer en wind hier hun groenten.

Huur ook eens een fluisterboot, kano of SUP om zelf een vaartocht te maken door het Rijk der Duizend Eilanden. Een actieve belevenis in een prachtige omgeving. Reserveren doe je makkelijk zelf via zelfvaren.nl

Broek op Langedijk biedt een prachtige omgeving om te varen. De waterkant van Langedijk heeft een rijke historie. Helaas zie je die niet altijd even goed meer. Gebruik daarom tijdens je boottocht de app Izi.travel. Je ziet foto’s uit de tijd waarin het gebied volop werd gebruikt voor de tuinbouw. Ook krijg je achtergrondinformatie over de omgeving. Een handige app voor als je zelf een boot huurt en de omgeving verkent. 

Vissen
Een hengel werpen in het visrijke Rijk der Duizend Eilanden? Ook daarvoor zijn onze fluisterboten geschikt. In het water rondom de Noorderplas worden vooral snoeken gevangen, en natuurlijk is via de sluis het Alkmaarse Kanaal ook prima te bereiken voor dieper water. Kom het zelf maar eens proberen!


Huur hier jouw bootje
En wat nog meer

Overige activiteiten

De veiling

Exposities

Rondleiding