New

Doen als Toen 6 en 7 augustus

Doen als Toen 6 en 7 augustus

'Doen als Toen'

De Vereniging Behoud Westfries Kostuum gaat op 6 en 7 augustus weer Doen als Toen bij Museum BroekerVeiling!

Er zijn dan veel mensen in Westfriese kleding te bewonderen. Kleding uit de tijd van toen, zo rond 1900.  Ze zijn er aan het handwerken of met wat anders bezig, zoals de was doen op de manier waarop dat vroeger ging met een tobbe, een stamper en een wringer.

Er zijn veel spelletjes voor de kinderen – voor hen is er ook een rek en een koffer met kleding zoals de kinderen die toen droegen. Elk kind dat komt mag zich verkleden.

Vanaf 12 uur wordt er eten van toen geserveerd  zoals zuurkoolsoep, grauwe erwten (capucijners) met spek, griesmeelpudding met bessensap en verloren brood zoals de Westfriezen wentelteefjes noemen.
 

Tijdens deze bijzondere dag draait het gebruikelijke museumprogramma gewoon door. Men kan dus mee met de rondvaart door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden en veilen in de groenteveiling in het historische afmijnlokaal uit 1912. Leer meer over het tuindersambacht door onze prachtige exposities en luister naar de verhalen van tuinder Arie via de audiotour. Kortom een heerlijk dagje uit voor jong en oud bij een SuperKOOL museum!

Kom gezellig langs en koop nu je tickets

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Tickets
Vorige