New

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Zomervakantie activiteiten

Deze zomer bieden wij naast ons reguliere programma ook veel extra activiteiten aan. Dit om jouw vakantie-uitje nog completer te maken!

Kaarsen maken
Iedere woensdagmiddag staan vanaf 13.00 uur onze kaarsenmakers weer klaar om de bezoekers hun eigen kaars te laten maken. Ontzettend leuk om te doen en je neemt een origineel souvenir mee naar huis!. De kosten zijn € 3,- per kaars.

Knutselen
Iedere donderdagmiddag zitten vanaf 13.00 uur onze vrijwilligers klaar om met de kinderen die het museum bezoeken samen een mooi knutselwerkje te maken. Vaak gebeurt dit bij het restaurant, de ouders kunnen zich dus met een welverdiende pauze met lunch of koffie en huisgemaakt gebak verwennen.

Insectenhotel
Vanaf vrijdag 12 juli zal het PROEFLAB iedere dinsdag en vrijdag buiten op ons terras samen met kinderen een insectenhotel gaan bouwen van natuurlijke materialen die vervolgens uiteraard allerlei insecten aantrekken wat weer goed is voor de biodiversiteit in de tuin!

Gratis rondleiding met een gids
Iedere maandag en vrijdag bieden wij om 11.00 uur en 14.00 uur gratis rondleidingen aan naast ons reguliere programma. Op die dagen en tijden neemt een enthousiaste gids u mee door het museum en het buitenterrein en vertelt u in iets minder dan een uur alles over de geschiedenis en de verhalen van de BroekerVeiling.

Westfries Kostuum
Leden van de Vereniging voor Behoud Westfries Kostuum zijn regelmatig aanwezig bij het museum. Uiteraard gekleed in de mooiste klederdrachten. Tijdens hun aanwezigheid houden ze zich bezig met allerlei handvaardigheden en geven uitleg over wat ze doen en aan hebben.

Op dinsdag 6 en woensdag 7 augustus gaan zij terug naar grootmoeders tijd met "Doen als Toen". Op deze dagen kan je onder meer gerechten van vroeger proeven en demonstraties zien van kantklossen, de spinnenwiel en zien hoe de kleding vroeger op nog meer manieren werd gemaakt.

Historische modeshow
Dinsdag 20 augustus wordt er een historische modeshow georganiseerd. De leden van het Westfries Kostuum tonen de kleding uit de jaren 1900 tot 1960. Ooit gehoord van een klapbroek of een harseslap? De ter zake kundige speaker geeft, hier en daar in het plaatselijke dialect, op een humoristische manier uitleg over de getoonde historische kleding. Het is een lust voor oog en oor. Enige pikanterieën van vroeger zorgen voor de nodige hilariteit!

Kom gezellig langs en koop nu je tickets

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Online tickets
Volgende