MUSEUM BROEKERVEILING

'Onverwacht pareltje van Noord-Hollandse cultuurhistorie'

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Plan jouw bezoek
Voor jong en oud!

50 jaar Museum BroekerVeiling

'Het bezoek was boven verwachting, niet alleen onze kinderen hebben genoten, ook opa en oma hebben veel plezier beleefd.'

Museum BroekerVeiling, de bakermat van 's werelds oudste doorvaargroenteveiling, viert dit jaar zijn gouden jubileum. Sinds de opening op 6 juni 1974 heeft dit levende monument de geschiedenis van de tuinbouw en veilingcultuur in het hart van de huidige gemeente Dijk en Waard tot leven gebracht. Bezoekers krijgen al 50 jaar lang de unieke kans om de authentieke veilingzaal te ervaren, waar ze kunnen meebieden alsof de tijd heeft stilgestaan. Een tocht met de rondvaartboot door het pittoreske Oosterdelgebied biedt een blik op het leven en werk van de tuinders tussen 1887 en 1973. Door de jaren heen heeft het museum miljoenen gasten verwelkomd en hen ondergedompeld in een belangrijk stuk cultureel erfgoed, waardoor de verhalen en tradities van weleer levend blijven voor toekomstige generaties.

En nog veel meer