New

Expeditie Frisse Blik

Expeditie Frisse Blik

Expeditie Frisse Blik

Museum Broekerveiling, het Kaasmuseum in Alkmaar, het Poldermuseum (Stichting Den Huygen Dijck) in Heerhugowaard en Museum Schermermolens (Stichting Schermermolens) bieden samen een breed scala aan cultureel erfgoed. Zeker met elkaar verbeelden ze belangrijke aspecten van Noord-Holland Noord.

Elk museum op zich belicht een eigen aspect van de rijke Noord-Hollandse geschiedenis en cultuur – van kaasbereiding tot waterbeheer en industrieel erfgoed. Met boeiende tentoonstellingen, educatieve programma’s en prachtige locaties, is een bezoek aan deze musea meer dan de moeite waard, voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Eerder werkten deze musea samen aan het project ‘Cultureel Varen’. Mensen kunnen over het water in een schitterende elektrische sloep de verschillende musea bezoeken en genieten van de omgeving.

Fiets- en wandelroutes

Na deze vruchtbare samenwerking was het een logische gedachte om bezoekers ook de mogelijkheid te bieden om naar de musea te wandelen of te fietsen, mits via aantrekkelijke routes. Zo werd al snel het idee geboren om wandel- en fietsroutes te ontwikkelen die al een ware beleving op zich zouden zijn, die aanvoelen als een ontdekkingsreis door een deel van Noord-Holland. Een reis waarin je met andere ogen gaat kijken naar het typisch Nederlandse landschap, cultuur en natuur: Expeditie Frisseblik zag het levenslicht!

De enthousiaste vrijwilligers van de musea hebben samen met organisaties die ervaring hebben op dit gebied, zoals het IVN Natuureducatie en het Gilde Alkmaar, een aantal prachtige routes ontwikkeld die de musea verbinden en inhoud geven aan cultureel erfgoed en natuurbeleving.

De routeboekjes vormen enerzijds de afsluiting van het samenwerkingsproject ‘Cultureel Wandelen en Fietsen’, anderzijds is het de voortzetting van de samenwerking, het verder uitbouwen van het culturele netwerk en het mogelijk uitbreiden van routes en ga zo maar door.

Of je nu een enthousiaste wandelaar bent die graag de paden verkent of een fervent fietser die de wind door zijn haren wil voelen, Expeditie Frisseblik biedt voor ieder wat wils. Doe het lekker op eigen tempo, maak herinneringen die een leven lang meegaan en laat je betoveren door de schoonheid van Noord-Holland.

De musea wachten op je, dus pak je paspoort en ga op expeditie!

Kom gezellig langs en koop nu je tickets

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Button
Vorige Volgende