New

Historische modeshow 20 augustus

Historische modeshow 20 augustus

'Historische modeshow'

Op 20 augustus geeft vereniging Behoud Westfries Kostuum weer een unieke modeshow op ons buitenterrein. Daar worden verschillende soorten kleding en toebehoren getoond, die rond 1900 in Westfriesland werden gedragen.

Zoals: de zondagse kleding voor naar de kerk, die ook gedragen werd bij feesten en bij rouw en trouw. Verder laten ze de kleding zien die arme mensen droegen, werkkleding voor naar het land, de kleding van de baakster, kinderkleding, ondergoed en nachtkleding. Dit alles met de spullen, die daarbij werden gebruikt, zoals antieke kinderwagens, de spullen die je meenam naar de akker, het melkemmertje, de nachtspiegel en de blaker.

Hierbij wordt uitgebreid uitleg gegeven in het Westfriese dialect.

Ook worden er boeiende verhalen verteld over hoe het leven vroeger was.

Echt de moeite waard om dit tijdens uw museumbezoek mee te maken! De modeshow vindt plaats op dinsdagmiddag 20 augustus om 14.00 uur.

Kom gezellig langs en koop nu je tickets

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Tickets
Vorige