Een uniek en leerzaam schoolreisje bij Museum Broekerveiling.

schoolreisje-museum-broekerveiling

Museum Broekerveiling: een uniek en leerzaam schoolreisje

Ben je op zoek naar een leuk, origineel en educatief schoolreisje voor je klas?
Dan is Museum Broekerveiling de perfecte bestemming! Museum Broekerveiling is het oudste groentedoorvaarveiling ter wereld, waar je de geschiedenis van de groenteveiling kunt ontdekken en beleven. Je kunt zelf groente veilen, een rondvaart maken door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden, en experimenteren in het PROEFLAB. Een schoolreisje naar Museum Broekerveiling is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Museum Broekerveiling is gevestigd in Broek op Langedijk, een dorp in Noord-Holland dat bekend staat om zijn tuinbouw. In 1887 werd hier de eerste groentedoorvaarveiling ter wereld opgericht, waar de tuinders hun groente per boot aanvoerden en verkochten aan de handelaren. Deze manier van veilen, bij afslag, was zo succesvol dat het nu nog steeds wordt gebruikt bij alle grote veilingen. Museum Broekerveiling laat je zien hoe de groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep, met authentieke gebouwen, boten, gereedschappen en verhalen.

Museum Broekerveiling is niet zomaar een museum. Het is een levend monument, waar je de sfeer en de spanning van de veiling kunt proeven. Het is ook een interactief museum, waar je zelf kunt meedoen aan de veiling en de rondvaart. Het is ook een educatief museum, waar je veel kunt leren over de geschiedenis en de cultuur van de groenteveiling, en over de natuur en de wetenschap die erachter zit. Kortom, het is een museum voor iedereen die van geschiedenis, natuur en plezier houdt!

Wat kun je doen op schoolreisje bij Museum Broekerveiling?

Een schoolreisje naar Museum Broekerveiling is een dag vol actie en beleving. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten, die je kunt combineren naar je eigen wens. Dit zijn de mogelijkheden:

De demonstratieveiling: dit is het hoogtepunt van het schoolreisje. Je neemt plaats in de veilingbanken, waar je leert hoe het veilen bij afslag werkt en hoe je een goed bod kunt doen. Je ziet de schuiten met groente en fruit het veilinggebouw in varen, en je hoort de veilingmeester de producten aanprijzen. Je voelt de spanning als de veilingklok begint te lopen, en je drukt op de knop om de prijs te bepalen. Misschien koop jij wel 65 kilo aardappelen!

De rondvaart: Je maakt een boottocht door het Rijk der Duizend Eilanden, een uniek gebied met duizenden kleine eilandjes waar de tuinders hun groente verbouwden. Je ziet de prachtige natuur, de oude huisjes en de historische bruggetjes. Je hoort de verhalen van de schipper, die je vertelt over het leven en werk van de tuinders in het verleden. Je voelt je even de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling.

De rondleiding: dit is een leerzame en interessante activiteit. Je krijgt een rondleiding door het museum en het buitenterrein, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en de cultuur van de groenteveiling. Je ziet de authentieke gebouwen, de boten, de gereedschappen en de foto’s. Je hoort de verhalen van de gids, die je persoonlijk begeleidt en al je vragen beantwoordt. Je kunt kiezen voor een gratis audiotour, of voor een rondleiding met een gids die je vooraf kunt reserveren.

Het PROEFLAB: Het PROEFLAB is een speciale ruimte in het museum waar je met je klas kunt deelnemen aan allerlei experimenten. Het sluit aan bij educatieve thema’s over voeding, groenten, grond, duurzaamheid, of water. Je kunt bijvoorbeeld proeven hoe verschillende groenten smaken, onderzoeken hoe groenten groeien in verschillende soorten grond, of ontdekken hoe je water kunt zuiveren met natuurlijke materialen. Het PROEFLAB is een geweldige manier om je kennis en vaardigheden te vergroten, terwijl je daarnaast ook plezier hebt - perfect voor een schoolreisje basisschool dus.

Waarom kiezen voor ons als basisschool schoolreisje?

Museum Broekerveiling is een uniek en educatief schoolreisje, waar je een geweldige tijd zal hebben. Je leert niet alleen over de geschiedenis en de cultuur van de groenteveiling, maar ook over de natuur en de wetenschap die erachter zit. Je doet mee aan spannende en verrassende activiteiten, die je zintuigen en je creativiteit prikkelen. Je hebt plezier met je klasgenoten, en maakt samen mooie herinneringen. Kortom, Museum Broekerveiling is het leukste schoolreisje van Nederland! Kom je snel een keer langs? We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Kom gezellig langs en koop nu je tickets

Ben je enthousiast geworden over het schoolreisje naar Museum Broekerveiling? Wacht dan niet langer en boek nu je schoolreisje tickets via de knop hieronder of bel naar 0226-313807. Je kunt zelf je programma samenstellen en je voorkeuren doorgeven.

Boek hier je tickets!