VAARPLAN 2024

'Ook in 2024 weer een verrassende omgeving voor jong en oud met actuele thema's'

Plan jouw bezoek
Een brug naar de toekomst

Vaarplan 2024

Wie Museum BroekerVeiling door een lange termijnbril bekijkt, zou kunnen zeggen dat 2024 een overgangsjaar
wordt. In 2023 is – onder meer samen met kwartiermakers van bureau Spinner & Langkous – hard gewerkt aan
‘de basis op orde krijgen’, een cruciale fase voor onze toekomst. In het kielzog hiervan mochten we maar liefst 66.000 bezoekers ontvangen, een indrukwekkende groei van 14%. Voor 2025 staan grootse museale stappen in de planning, die écht verschil gaan maken. Een nieuwe vaste expositie en renovatie van de lighallen zijn hier de blikvangers. Komend jaar werken we deze transformatie concreet uit, achter de schermen weliswaar, maar daarom niet minder intensief.
Het stempel ‘overgangsjaar’ doet onze exposities en evenementen in 2024 wellicht wat tekort. Want het worden absoluut twaalf bedrijvige en ook feestelijke maanden. Er wordt toegewerkt naar de nieuwe tijdelijke waterexpositie de Leve de Sloot! We kijken ernaar uit om het publiek hiermee weer te verrassen en aan het denken te zetten. En er valt een bij zonder jubileum te vieren: een halve eeuw Museum BroekerVeiling!

In deze digitale versie van het nieuwe Vaarplan introduceren we onze koers voor 2024, met aantrekkelijke activiteiten, zowel museaal als educatief, onze programmering en de voorbereidingen voor de projecten die voor 2025 op stapel staan. Onze focus op verbinding en verduurzaming proeft u in dit hele Vaarplan. Verder blijven we Museum BroekerVeiling zien als een brug tussen heden en verleden en als mede-schatbewaarder van het Oosterdelgebied.

Samengevat: komend jaar houden we de vaart er stevig in! En we hopen dat u van die instelling net zo enthousiast wordt als wij .