PROEF!

Supertof voor jong en oud!

Proef! festival

Op 10 en 11 juni 2023 organiseert Museum BroekerVeiling een spectaculair nieuw evenement: Proef! Festival! Het wordt een bruisend cultureel festival waar proeven, live entertainment én vermaak centraal staan. 

Wat kan ik verwachten?
Vijf internationale thema’s worden op diverse manieren gepresenteerd op het museumterrein: Zuid-Afrika, Turkije, Italië, Nederland en Indonesië. Door middel van live cooking proef je allerlei internationale gerechtjes. Verrassende, vernieuwende en bovenal overheerlijke smaaksensaties gegarandeerd! Alle zintuigen zullen worden geprikkeld op het festival. Zo geniet je ook van live entertainment zoals Italiaans straattheater, Turkse buikdanseressen, een Zuid-Afrikaanse Brass band en Balinese dans. Ook kan jong en oud meedoen met de djembé workshops en kun je met het hele gezin (of romantisch als stel) een tochtje maken in een échte Italiaanse gondel. Kinderen kunnen aan de slag met ‘nature tie dye’ en zo meewerken aan een kleurrijke lange vlaggenlijn voor in het museum. Of wat dacht je van allerlei coole proefjes doen in het nieuwe Proeflab? Stap vervolgens in de rondvaartboot, want dan beleef je onderweg de leukste avonturen met de theatervoorstellingen van het KoolKollektief. Ook leuk; laat je toekomst voorspellen door een heuse Turkse waarzegster! De welbekende veilingen van het museum gaan ook door, uiteraard met een knipoog naar de internationale thema’s. Je komt ogen en oren tekort! 

Klik hier voor het complete programma!

Voor wie is het leuk om te bezoeken?
Zowel bezoekers met als zonder kinderen beleven een heerlijke dag uit waar ze nog lang over zullen napraten. We zorgen voor een gevarieerd programma voor jong en oud.

Focus op duurzaamheid
Duurzaamheid is voor het museum en dus ook voor het festival een centraal en belangrijk thema. We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale producten, partners en leveranciers. Zowel voorafgaand als tijdens het evenement staan onze activiteiten in lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen. 

Extra programma op zaterdagavond
Op zaterdagavond vindt vanaf 20:00 uur een optreden plaats van Popkoor Different, ook op het museumterrein. Dus heb je zin in een knallende afsluiter van de zaterdag in het thema 70’s & 80’s, koop dan een ticket inclusief dit optreden. 

Praktische informatie
Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni van 11:00 - 19:30 uur. 

Het evenement vindt plaats op het buitenterrein van het museum. We hebben de zon al besteld! 

Wat zijn de kosten?
Volwassene: € 19,50 per persoon
Kinderen: € 9,75 per persoon

Entree Proef! Festival en optreden Popkoor: € 32,00

Met een museumjaarkaart of als Vriend van het museum heb je gratis toegang tot het Proef! Festival. 

Je krijgt bij de entree 2 muntjes per volwassene en 1 munt per kind*, welke een waarde vertegenwoordigt van 4 euro per stuk. Deze kun je inleveren voor een gerechtje naar keuze. Overige consumpties betaal je rechtstreeks bij de aanbieder. Alle overige genoemde activiteiten en entertainment zijn inbegrepen in de prijs.

*bij gebruik van de museumjaarkaart of Vriendenpas zijn geen muntjes inbegrepen. 

Klik hier voor de bezoekersvoorwaarden