Schoolreisje

Museum Broekerveiling: een uniek en leerzaam schoolreisje

Ben je op zoek naar een leuk, origineel en educatief schoolreisje voor je klas? Dan is museum Broekerveiling de perfecte bestemming! Museum Broekerveiling is het oudste groentedoorvaarveiling ter wereld, waar je de geschiedenis van de groenteveiling kunt ontdekken en beleven. Je kunt zelf groente veilen, een rondvaart maken door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden, en experimenteren in het PROEFLAB. Een schoolreisje naar museum Broekerveiling is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Plan jouw schoolreisje
Uniek, educatief, en vol plezier!

Op schoolreis met de basisschool.

'Voor scholen is dit echt een topper om te doen, heerlijk genoten.'

Wat kun je doen op schoolreisje bij museum Broekerveiling?

Museum Broekerveiling is een doe- en beleefmuseum, waar je niet alleen kunt kijken, maar ook kunt meedoen. Dit is perfect voor een schoolreisje, waar het vaak een uitdaging is om de aandacht van de kinderen erbij te houden. Je kunt zelf groente veilen in de historische veilingzaal, waar je leert hoe het veilen bij afslag werkt en hoe je een goed bod kunt doen. Je kunt ook een rondvaart maken door het Rijk der Duizend Eilanden, een uniek gebied met duizenden kleine eilandjes waar de tuinders hun groente verbouwden. Tijdens de rondvaart vertelt de schipper je alles over het leven en werk van de tuinders in het verleden. Verder kun je een rondleiding krijgen door het museum en het buitenterrein, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en de cultuur van de groenteveiling. Je kunt kiezen voor een gratis audiotour, of voor een rondleiding met een gids die je persoonlijk begeleidt en al je vragen beantwoordt.

Schoolreisje museum Broekerveiling

Educatief schoolreisje met je klas.

Het PROEFLAB is een speciale plek in het museum, waar je met je klas allerlei leuke en leerzame proefjes kunt doen. Het PROEFLAB gaat over onderwerpen die te maken hebben met eten, groenten, aarde, duurzaamheid, of water. Je kunt bijvoorbeeld verschillende groenten proberen, onderzoeken hoe groenten groeien in verschillende soorten aarde, of leren hoe je water kunt schoonmaken met natuurlijke materialen. Het PROEFLAB als basisschool schoolreisje is een fantastische manier om meer te leren en te kunnen, terwijl je ook plezier hebt.

Is het museum te ver weg voor een schoolbezoek? Geen zorgen! Dan komen we graag naar je toe met ons Reizende PROEFLAB waar we jullie deskundige begeleiding bieden. We zetten het PROEFLAB op elke locatie die je wilt en gaan meteen met de kinderen aan de slag. We werken met groepen van 15 tot 18 leerlingen, waarmee we ongeveer een uur aan tijd besteden. Op deze manier kun je ook buiten het museum genieten van de spannende en verrassende activiteiten van het PROEFLAB.

educatief schoolreisje Broekerveiling

Waarom kiezen voor museum Broekerveiling als schoolreisje?

Museum Broekerveiling is een uniek en leerzaam schoolreisje, waar je klas een geweldige tijd zal hebben. Je leert niet alleen over de geschiedenis en de cultuur van de groenteveiling, maar ook over de natuur en de wetenschap die erachter zit. Je doet mee aan spannende en verrassende activiteiten, die je zintuigen en je creativiteit prikkelen. Je hebt plezier met je klasgenoten, en maakt samen mooie herinneringen. Kortom, museum Broekerveiling is het leukste museum van Nederland! Kom je snel een keer langs? We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Neem contact op