Sinterklaashuis pietenhuis Alkmaar

Sinterklaashuis en Pietenhuis bij Museum Broekerveiling: Een Magische Belevenis in de Omgeving Alkmaar

Ook dit jaar is Museum Broekerveiling geselecteerd als het officiële Pakhuis van Sinterklaas! Gelegen in het pittoreske Broek op Langedijk, worden de lighallen van het museum omgetoverd tot een bruisend trainingscentrum voor de Pieten. In het Pietenhuis houden de Pieten hun conditie op peil, voeren ze hun klusjes uit en staat de voorraad cadeautjes veilig opgeslagen.

Bezoek ons Sinterklaashuis!
Leerzaam en interessant!

Pietenhuis Alkmaar stelt nooit teleur!

"Dit museum laat bezoekers de veiling aan den lijve ervaren. Bied zelf mee op groentes en vaar mee door het gebied. Toen wij er in de kerstvakantie waren, waren er verschillende activiteiten voor kinderen. In het restaurant zijn broodjes etc. te verkrijgen tegen aangename prijzen."

Sinterklaashuis bij Museum Broekerveiling

In het charmante dorp Broek op Langedijk, beroemd om zijn rijke tuinbouwtraditie, bevindt zich Museum Broekerveiling, een monument van agrarisch erfgoed. Dit bijzondere museum, gelegen op de locatie van 's werelds eerste doorvaarveiling uit 1887, neemt bezoekers mee op een reis door de tijd naar de authentieke veilingcultuur die de basis heeft gelegd voor de moderne veilingtechnieken. Museum Broekerveiling brengt de geschiedenis tot leven met zijn originele veilinggebouwen, vaartuigen en gereedschappen die getuigen van een rijk verleden.

Tijdens de feestelijke Sinterklaasperiode wordt dit historische museum omgetoverd tot het een magisch Sinterklaashuis. De lighallen van het museum veranderen in een bruisend centrum van activiteit, waar de Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de grote dag op 5 december. Bezoekers kunnen zich volledig onderdompelen in de Sinterklaastraditie en deel uitmaken van deze bijzondere tijd van het jaar.

sinterklaashuis-pietenhuis-alkmaar

Een dag vol magische activiteiten in het Pietenhuis

Pieten trainingen en klusjes

Beleef de magie van het Pietenhuis Alkmaar waar kinderen actief kunnen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de Pieten. Van rennen en springen tot puzzelen en duikelen, er is genoeg te doen om de kinderen bezig te houden. De Pieten laten zien hoe ze zich voorbereiden op de grote dag en geven de kinderen de kans om mee te helpen met verschillende klusjes rondom het Pakhuis.

Sinterklaas toneelstuk en pepernoten bakken

Na al dat bewegen is het tijd voor een welverdiende pauze. In de historische afmijnzaal van het museum kunnen bezoekers genieten van een spannend Sinterklaas toneelstuk. Het verhaal brengt de legende van Sinterklaas tot leven met boeiende vertellingen en verrassende wendingen. Daarnaast kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt door mee te helpen met het bakken van verse pepernoten. De geur van versgebakken lekkernijen vult het Pakhuis en brengt iedereen in de feeststemming.

Bingo-rondvaart op woensdagmiddagen

Op woensdagmiddagen biedt Museum Broekerveiling een unieke Bingo-rondvaart. Stap aan boord voor een gezellige en interactieve boottocht door het betoverende Rijk der Duizend Eilanden. Tijdens de rondvaart kunnen de kinderen en hun ouders meedoen aan een vrolijke Bingo, terwijl ze genieten van de prachtige omgeving en de verhalen van de schipper.

sinterklaashuis-pietenhuis-omgeving-alkmaar

Bezoek het Sinterklaashuis Alkmaar

Wil je zien hoe het eraan toe gaat in het Pakhuis van Sinterklaas? Kom langs en ervaar de magie van dichtbij. Het Sinterklaashuis Alkmaar bij Museum Broekerveiling is de perfecte plek om je onder te dompelen in de Sinterklaastraditie. De lighallen van het museum zijn omgetoverd tot een levendig Pakhuis, waar de Pieten druk bezig zijn met hun voorbereidingen voor 5 december.

Bij aankomst word je verwelkomd door enthousiaste Pieten die je meenemen in hun dagelijkse bezigheden. Doe mee aan de Pieten trainingen en leer hoe je net zo behendig wordt als zij in het rennen, springen en klimmen. Help de Pieten met allerlei klusjes, van het inpakken van cadeautjes tot het versieren van het Pakhuis.

Daarnaast kun je genieten van een spannend Sinterklaas toneelstuk in de historische veilingzaal, waar je meer te weten komt over de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten. Op woensdagmiddag is er een speciale Bingo-rondvaart, waarbij je tijdens een ontspannen boottocht kunt deelnemen aan een vrolijke bingospel.

En wat is een bezoek aan het Sinterklaashuis zonder de geur van verse pepernoten? In de bakkerij van het Pakhuis kun je de Pieten helpen met het bakken van deze heerlijke lekkernij en natuurlijk ook zelf proeven.

Het Pakhuis biedt een unieke en betoverende ervaring voor jong en oud, waar iedereen deel kan uitmaken van de traditie en het plezier rondom Sinterklaas. Of je nu met je gezin komt, als schoolgroep, of gewoon als liefhebber van de Sinterklaastraditie, het Sinterklaashuis bij Museum Broekerveiling belooft een onvergetelijk uitje te zijn. Mis deze kans niet om de magie van Sinterklaas van dichtbij te beleven en herinneringen te maken die je nog lang zult koesteren.

Bezoek ons Pietenhuis!