Museum bezoeken omgeving Alkmaar

Museum bezoeken omgeving Alkmaar: Ontdek de Broekerveiling!

Ontdek de Broekerveiling in één van de leukste museum bezoeken in omgeving Alkmaar. Dit museum, gelegen in Broek op Langedijk, huisvest de oudste doorvaarveiling voor groente ter wereld en is de geboorteplaats van de veiling bij afslag, een nog altijd gekoesterde traditie. Geniet van een dag vol historie, vermaak en leerzame momenten in wat velen beschouwen als het meest fascinerende museum van Nederland!

Ontdek het leukste museum!
Moet je doen!

Het leukste museum in Alkmaar en omstreken!

"Zelfs als je om 15.00 uur pas komt is het nog de moeite waard. Informatie over hoe de groenten vroeger geveild werden en zelf meedoen met een heuse veilingklok. Leuk om met een rode kooltje of een bakje tomaten, die je zelf afgeklokt hebt thuis te komen. Verder is er een heel instructieve rondvaart langs de eilanden, waar men vroeger de groenten kweekte (en nu nog steeds verschillende gewassen op verbouwd worden).
Kortom leuk om een bezoekje te brengen."

Museum bezoeken in Alkmaar: Wat te verwachten bij Museum Broekerveiling

Nestelend in het charmante Broek op Langedijk, bekend om zijn tuinbouwverleden, presenteert Museum Broekerveiling een intrigerend deel van de agrarische historie. Dit museum, gesitueerd op de locatie van 's werelds eerste groentedoorvaarveiling uit 1887, biedt een authentieke kijk op de veilingcultuur die de fundering vormde voor de hedendaagse veilingmethoden. Museum Broekerveiling brengt de geschiedenis tot leven met behoud van de oorspronkelijke veilinggebouwen, vaartuigen en gereedschappen die rijk zijn aan verhalen uit het verleden. Het is een plek waar bezoekers niet slechts toeschouwers zijn, maar actieve deelnemers aan de levendige veilingdynamiek.

Gasten krijgen de kans om actief deel te nemen aan een groenteveiling binnen de historische veilingzaal, waar zij de fijne kneepjes van het afslagveilen kunnen ervaren en beoefenen. Een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden, een gebied dat zich kenmerkt door een netwerk van waterwegen en talloze eilandjes, biedt een verdiepende blik op de landbouwtechnieken van vroeger. De schipper verrijkt de tocht met verhalen over het leven en werk van de tuinders in oude tijden.

Voor een uitgebreidere ontdekkingstocht van het museum en zijn omgeving, biedt het museum audiotours of persoonlijke rondleidingen met een gids. Deze tours verschaffen een diepgaande context en inzicht in de unieke cultuur en historie van de groenteveiling. Een bezoek aan Museum Broekerveiling staat garant voor een van de meest vermakelijke Museum bezoeken omgeving Alkmaar.

museum-bezoeken-omgeving-alkmaar

Groepsarrangementen voor het leukste museum in omgeving Alkmaar

Voor een onvergetelijke ervaring tijdens uw Museum bezoeken omgeving Alkmaar, biedt Museum BroekerVeiling twee zorgvuldig gecureerde arrangementen voor een dag vol herinneringen met uw dierbaren. Elk pakket is ontworpen om u een complete ervaring van circa vijf uur te bieden, met de keuze uit ‘Rust, Ruimte en Frisse Lucht I’ of ‘Rust, Ruimte en Frisse Lucht II’, afgestemd op uw voorkeuren en schema.

De selectie tussen deze twee pakketten hangt af van de volgorde van activiteiten en het tijdstip van de lunch. ‘Rust, Ruimte en Frisse Lucht I’ begint met een gastvrije ontvangst met koffie of thee en gebak, gevolgd door een leerzame rondleiding, een idyllische vaartocht, een heerlijke lunch en een levendige veilingdemonstratie. Daarentegen start ‘Rust, Ruimte en Frisse Lucht II’ met de lunch, waarna de rondleiding en vaartocht plaatsvinden, en eindigt met de veilingdemonstratie en een gezellige borrel met warme hapjes.

Beide arrangementen zijn even verrijkend en leerzaam, waardoor uw keuze vooral gebaseerd zal zijn op uw persoonlijke dagindeling. Welke optie u ook kiest, u kunt rekenen op een prachtige tijd bij Museum BroekerVeiling, waar u de historische charme van Nederlands oudste doorvaarveilingmuseum zult ervaren.

leukste-museum-omgeving-alkmaar

Activiteiten op uw museum bezoek in Alkmaar: Ontdek de Broekerveiling

Ontdek meer dan historie bij uw Museum bezoek in omgeving Alkmaar. Museum Broekerveiling opent de deuren van het PROEFLAB, een interactieve educatieve ruimte waar families en vriendengroepen uitgenodigd worden om deel te nemen aan fascinerende experimenten. Dit laboratorium biedt een unieke combinatie van wetenschap en natuur, waar men kan experimenteren met smaken, de groeiprocessen van planten in diverse bodemtypes kan verkennen, en de technieken van waterzuivering met natuurlijke materialen kan leren. Het PROEFLAB is een ideale plek voor een educatieve en interactieve ervaring over voedselproductie en duurzaamheid.

Voor groepen die niet persoonlijk naar het museum kunnen komen, is er het Reizende PROEFLAB. Dit mobiele lab brengt de ervaring van het PROEFLAB naar uw locatie, inclusief professionele begeleiding, voor groepen van 15 tot 18 personen. Het is een uitmuntende keuze voor onderwijsinstellingen, verenigingen, gemeenschapscentra en andere groepen die op zoek zijn naar een leerzame en leuke activiteit. Het Reizende PROEFLAB biedt een even boeiende ervaring als het museum zelf en vormt een perfecte gelegenheid om een uniek educatief evenement te organiseren.

Plan uw museum bezoek